grattis till mig på namnsdagen! :D



just nu sitter jag här och väntar på att min deg ska jäsa, håller på att göra kanelsnäckor och semlor hade jag tänkt. hoppas att min hemkunskapslärare läser det här! :D

innan var jag nere lite på stan och köpte ett par leopardmönstrade byxor (jag vet, det låter konstigt, men de är faktiskt häftiga) och lite nya tidningar. de hade kampanjpriser på mode-tidningar på pressbyrån så det blev den nya teen vogue och harper's bazaar nya nummer.

men nu måste jag ner och knåda min deg, och sen kränga semlor, mohaha!

helghelghelg!


det här gjorde jag när jag kom hem, satte mig på altanen och fikade med elle's trendbibel. mycket trevligt måste jag säga, våren är här!
efter det stack jag ner till stan och hittade äntligen en fin musmatta, den jag hade innan var pappas reklammusmatta för något datorföretag, inte såå fin. min nya är med massa hus i svart-vitt, självklart måste den ju matcha resten av mitt rum, haha.  hittade även ett par strumpbyxor på åhlens, ljusrosa i typ spetsmönster, som kommer bli jättefina om några månader och på sommarens kalla dagar.

nu ska jag käka kvällsmat!

260209


posing, posing!


torsdagar är den bästa dagen i skolan på hela veckan, trots att vi har alla tråkiga ämnen då, vi slutar 13.15, muchomucho skönt!

idag hade vi palla äpplen på gympan och jag lyckades få ett knä i bakhuvudet så att jag typ fick hjärnskakning (okej, inte riktigt, men nästan.. ) och om ett tag är det träning, så jag får se vad jag kan hitta på där. stuka några fingrar eller något? det kan nog fixas. om jag dessutom fortsätter min karriär på träningen i tisdags med att mosas lite på golvet, så kan jag med all säkerhet i alla fall skada mig lite på knäna...
vi får se vad jag kan hitta på!

nu ska jag fortsätta nörda gossip girl. jag kommer in i mina små nördfaser, och just nu är det gossip girl som gäller. :D
puss!

...och grattis på sextonårsdagen anna!

gimme, gimme, gimme a bag after midnight...


...won't somebody help me chase those shadows away?

hade den här väskan funnits i någon ääännu finare färg, typ som svart eller blå eller något, hade jag lovat att inte äta godis eller något i resten av mitt liv bara för att få den hemskickad till mig... tur (eller otur, det beror på hur man ser på saken) för mig att den inte finns i de färgerna, man ska inte bryta löften! höhöhö...

wednesdayafternoon.



äntliigen är proven över, puuh! känns som att det gick rätt bra också så idag ska jag fira genom att slappa, slappa, slappa. och plugga lite fysik....

jag ska även se till att sälja mina böcker på blocket, det var någon som var intresserad, så nu ska jag charma henne totalt med mina säljar-talanger har jag planerat.:D

nu ska jag nog kika på de nya avsnitten av the city och gossip girl, seeya!

tisdagendentjugotredje.



helluuu!

ursäkta för allt tjat om vädret, men eftersom vår och sommar är det jag just nu längtar mest efter är det det som fyller min lilla hjärna. och...idag var det vårväder! :D ska dock inte få för stora förhoppningar nu, men våren är i luften! wiie!

nu ska jag byta om och sen ska jag sticka och träna basketball.


snowwhite.




älskar de här vita klänningarna! jag har bara en själv, och den känns lite väl skolavslutning, så jag skulle inte ha något emot en till. hade jag haft sådär ett-två tusen över hade jag mer än gärna köpt en av dessa på net-a porter.

nu ska jag till slottet för träning, byebye!

måndagmåndagmåndag



som ni kanske märker är jag en aning inne på sommartema just nu, jag tror att jag har fått en stor överdos av mörkt och trist väder. idag var det i alla fall lite bättre, snön var pus väck och solen vågade sig fram i någon timme. det tackar vi för!
idag var det även första dagen i skolan efter lovet, även om vi hade en rätt skön start på veckan med bland annat slöjd, bild och musik.
resten av veckan är däremot inte särskilt skön, så nu måste jag göra mina dendriter och axoner (låter som rymdfigurer) sällskap.

ciao!


dream a little dream...


jag i castiglione (italien) i somras. gud vad jag längtar efter sommaren! fast just nu så regnar det så om vi har tur så är all snö borta imorron!

hade jag haft ännu mer tur hade jag legat på en strand vid medelhavet, upptäckt att tiden hade spolats fram och att vintern och alla nationella prov hade spolats förbi och att jag nu hade sommarlov. jag hade dessutom varit jättebrun, istället för min hudfärg som jag har nu som liknar lik som har varit döda i någon månad, och haft en enorm budget att shoppa nya sommarkläder för.
tyvärr är verkligheten att jag sitter här framför min dator, regnet smattrar mot fönstret, det är typ fyra månader kvar tills det är sommarlov och det är skola imorron klockan åtta...

hmm, jag tror att jag föredrar att stanna i min drömvärld just nu...

femton.trettiofem


bild från jak&jil, med modellen maryna linchuk i mycket fina solglasögon och med en väldigt snygg väska.

så! äntligen färdig med min målning, den har bara legat där på skrivbordet och stirrat på mig hela lovet (bokstavligt talat, den föreställer ett träd med ögon, haha.) har även hunnit med lite biologi och en promenix ute i slasket, så jag känner mig väldigt duktig! nu ska jag försöka tvinga mig tillbaka till hjärnan, ryggmärgen och nerverna (aka nervsystemet) och rita lite nervceller, wiiie!

sunday, bloody sunday


tårtkalas!

här sitter jag nu och är allmänt deprimerad, lovet är slut och det är skola imorron. därför kommer den här dagen att gå till att måla färdigt en oljemålning till bilden, plugga biologi och bara ladda upp mentalt för att återvända till min älskade skola!
det är dessutom extra kul att lärarna har satt alla prov och läxförhör den här veckan, precis när man kommer tillbaka och har kopplat bort hjärncellerna. hjärnans celler med mera ska vi ha prov på på onsdag, tisdag matteprov på tisdag och fysik på fredag. jag längtar redan!

puss!
/ en skoltrött maria

you make it real.


bild från teen vogues hemsida. jag älskar bådas kläder, sååå fint! :D

nu är det melodifestivalen som gäller, det är nästan så dåligt att det blir bra, haha.

mirror, mirror on the wall..

whitney port , med väldigt snygga armband, från "the city".

hola!


igår var jag ute på landsbygden och promenixade med mamma och min bror, och på vägen dit hittade vi världens häftigaste godisbutik! :D det var ett gammalt flygplan som de hade döpt om till candy airlines-godisflyget och jättebilligt godis hade de också, haha. efter att ha andats lite landsluft och kört hem stack jag och tränade på GA.
 
nu ska jag kolla på det nya avsnittet av the city och sen ska jag sticka ner till knutan för att ta färjan och tåget till köpenhamn. pappa har fått biljetter till uefa-cups matchen manchester city mot fc köpenhamn av någon kund, så den ska vi checka in på parken.

puss!


tisdagendensjuttondefebruari.


olivia palermo från "the city".

hallåhallå!

den här dagen har bestått av först en gnutta grete+jättejättefint väder, vilket resulterade i två väldigt glada små flickor som efter frukosten genast gav sig ut på promenix i solskenet! efter det stack gt hem och jag klippte mig. sedan cyklade jag vidare till idrottens hus där jag släppte in och tog emot inträde på ligamatchen. när matchen var slut, och hb hade förlorat med fyra poäng, var vi tvungna att städa och sopa alla läktare, diska kaffeautomater och korvkastruller och samla ihop allt skit som folk hade slängt på golvet. kul!
nu är jag en aning trött efter att ha stått upp i typ fyra timmar, så jag ska nog slå mig ner i sängen och checka någon film. puss!

pangbooomcrash.



reklamen för miss dior cherie.

kom hem från matchen för ett litet tag sen, och har just käkat kvällsmat, hb förlorade med typ trettio poäng... inte så bra, men det var en bra match ändå. hb ledde hela första halvlek, men sen gick det utför och nu är det nog helt uteslutet att de går vidare till slutspel.
jaja, det är en ny match på tisdag, och då ska mitt lag vara matchens lag, och sälja lotter, korv och godis så kom dit och handla då, för pengarna går till oss! :D

nu får vi se vad kvällen kan erbjuda, seeya!

denfemtondefebruaritvåtusennio


bild från jak and jil, jag älskar hennes väska!

nu har jag laddat upp med gelehjärtan sen igår och ska snart iväg på basketmatch, hb mot sundsvall. jag har bara varit på typ två matcher den här säsongen, så nu när hb håller på att gå i konkurs och allt tyckte jag och anna att det var dags att stötta hb. :D go hb!

valentinesday.



idag var det superfint väder, strålande solsken och klarblå himmel utan ett enda moln inom synhåll, så jag följde med mamma på promenad ner till stan.
det har kommit in jättemycket nytt och fint i affärerna, så det blev mycket provande, men det mesta ska jag fundera vidare på om jag vill ha. köpte i alla fall lite söta underkläder och kjolen ovan på h&m. än så länge är det lite tidigt att använda den, men så fort det blir lite varmare åker den på! så fort jag ser den tänker jag på sommar och sitta ute i trädgården och fika, haha. mönstret påminner om en gammal servis med tekoppar och sånt, tycker jag. :D kostade dessutom bara 98 kronor eftersom jag fick en rabattkupong av mor min. det kallar jag kap!
 

hey, i put some new shoes on and suddenly everything is right.


snygga skor, alla från urban outfitters, som vi tyvärr inte har här i helsingborg, men i köpenhamn finns det och där blir det alltid ett litet stopp och köp när vi är i copenhagen.
nu i vår vill jag fylla på mitt converseutbud med ett par låga, röda men jag vill ha ett par nya ballerinas också. helst ett par svarta eftersom mina gamla är superslitna, men ett par mönstrade skulle också sitta rätt bra. några högklackade sandaler får också vara med på min lista.

fredagendentrettonde


jag vill också ha vår, vara i paris och ha världens finaste kjol och väska på mig...

ciao bello!

idag har jag firat min första lovdag med att ha en stukad fot och på så sätt typ inte kunna gå, wiie!
en liten tur ner till stan blev det i alla fall där jag utnyttjade mina sista presentkort från julen och köpte en berlock med ett m till mitt thomas sabo-armband och köpte lite böcker på bokia.
att det är fredagen den trettonde har märkts idag, det första jag gör när jag kommer ur duschen och in på mitt rum idag är att smälla min (stukade) fot rakt in i min skrivbordsstol, som är hååård, och min lilltå börjar blöda... jag kan ju bara säga att det inte var så skönt att ha på sig skor sen...

nu ska jag äta kvällsmat, arrividerci!

i could dream more then, yes, i believed more then.


åååh, vill vill vill ha!
inte särskilt realistiskt dock, med tanke på att alla kostar ca. 200 dollar... men har ni pengar över så kika in på net-a-porter.

för någon timme sen kom jag hem från träningen, inte särskilt glad... för andra torsdagsträningen i rad trampade jag snett och vrickade foten, kul!  nu ska tydligen göra massa rehab-övningar för att stabilisera min fot enligt min tränare, så imorron ska jag köpa en balansbräda, och så får vi se hur det går...

nu ska jag nog göra min teve sällskap och kolla på något one tree hill-avsnitt, bisous!
/maria

vår, spring, printemps, primavera



som ni kanske märker av rubriken längtar jag otroligt mycket efter våren, snälla vår kom nu!
varmare väder, tunnare kläder, sol, första glassen i kiosken vid oss, solglasögon som faktiskt behövs, skolavslutning som närmar sig, tygskor... listan kan göras lång.
i helgen kändes det faktiskt som om våren var på väg, jag var till exempel ute på ranchen och tränade golf med solen i ansiktet, men självklart skulle det ju börja snöa, och nu är gatorna helt vita...

jaja, jag ska inte klaga för mycket, nu har jag ju äntligen sportlov!
som den enda i hela sverige ungefär ska jag faktiskt inte iväg och åka skidor i österrike eller schweiz, tro det eller ej har jag aldrig ens stått på ett par skidor.. så den här veckan blir det att vila ut efter nationella prov och allmän överlastning av skolarbete och sova, sova och vara med kompisar istället. det tycker jag låter rätt bra det med! :D

nu ska jag snart iväg och träna basket, puss!
/ maria

som sagt, välkommna!

tjing

jag heter maria och är femton år gammal, bor i helsingborg. på fritiden gillar jag att spela basket, shoppa, vara med vänner etc etc, och det är det jag kommer att fylla den här bloggen med, saker jag gillar och ogillar, grejer som händer i mitt liv och mycket mer.
puss!
/ maria

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0